Mátyás névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Mátyás névnek vagy hogy mikor van a Mátyás névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Mátyás névnap 2024-ben?

Mátyás: Február 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Mátyás névnap van!

Mátyás névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Február 24
Úgy szól a mondás, ha Mátyás nem talál jeget, majd csinál eleget. A pásztorok szerint, ha ezen az éjszakán fagy, még negyven napig hideg lesz. Ez a nap egyben Üszögös Szent Péter napja is. Péter üti az üszögöt, jön a melegebb idő. Azt is mondják, hogy amilyen idő van ezen a napon, olyan lesz az idő március 19-én is József napkor. Jellegében ez is hasonlít a Gyertyaszentelői jóslathoz, a tél szakaszosságára utal, vagyis ha februárban szokatlanul meleg van, akkor a tavasz sokáig várat magára.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 110 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Mátyás eredete, jelentése

A héber eredetű bibliai név Mattitjahu név latin Mattathias formájából származik. A bibliában modinai pap, a Makkabeud testvérek atyja. Jelentése Isten ajándéka.

Mátyás név elemzése

A legfontosabb életfeladata az anyagi önfeláldozás a környezetében és a családjában. Nem magának, hanem a családnak kell, hogy teremtsen. Minden lehetőséget ehhez kap. Éreztetni kell vele, mennyire fontos a szerepe. Erre a párjának figyelnie kell, ellenkező esetben elveszítheti őt. A körülötte élő emberek bíznak benne és támogatják. Ezen keresztül lehet vezető. Nem képes önállóan harcolni, csak másokkal együtt. Az élethelyzetekben érzelmileg reagál, így szenvedélyessé válhat. Hajlamos a csalódásra, és ezt nehezen viseli. Vágyain keresztül könnyen befolyásolhatóvá és irányíthatóvá válhat. Nehezen viseli a lemondásokat és a kudarcokat, ilyenkor áldozatnak érzi magát.

Mátyás becenevei

Mátyás: Matya, Mátyáska, Matyi, Matyika, Matykó, Matyó, Matyóka, Motyi

Mátyás rokon nevei

Mátyás: Mateusz, Száva

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: