Mátyás névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Mátyás névnek vagy hogy mikor van a Mátyás névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Mátyás névnap 2022-ben?

Mátyás névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Február 24
Úgy szól a mondás, ha Mátyás nem talál jeget, majd csinál eleget. A pásztorok szerint, ha ezen az éjszakán fagy, még negyven napig hideg lesz. Ez a nap egyben Üszögös Szent Péter napja is. Péter üti az üszögöt, jön a melegebb idő. Azt is mondják, hogy amilyen idő van ezen a napon, olyan lesz az idő március 19-én is József napkor. Jellegében ez is hasonlít a Gyertyaszentelői jóslathoz, a tél szakaszosságára utal, vagyis ha februárban szokatlanul meleg van, akkor a tavasz sokáig várat magára.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 49 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Mátyás eredete, jelentése

A héber eredetű bibliai név Mattitjahu név latin Mattathias formájából származik. A bibliában modinai pap, a Makkabeud testvérek atyja. Jelentése Isten ajándéka.

Mátyás név elemzése

A legfontosabb életfeladata az anyagi önfeláldozás a környezetében és a családjában. Nem magának, hanem a családnak kell, hogy teremtsen. Minden lehetőséget ehhez kap. Éreztetni kell vele, mennyire fontos a szerepe. Erre a párjának figyelnie kell, ellenkező esetben elveszítheti őt. A körülötte élő emberek bíznak benne és támogatják. Ezen keresztül lehet vezető. Nem képes önállóan harcolni, csak másokkal együtt. Az élethelyzetekben érzelmileg reagál, így szenvedélyessé válhat. Hajlamos a csalódásra, és ezt nehezen viseli. Vágyain keresztül könnyen befolyásolhatóvá és irányíthatóvá válhat. Nehezen viseli a lemondásokat és a kudarcokat, ilyenkor áldozatnak érzi magát.

Mátyás becenevei

Mátyás: Matya, Mátyáska, Matyi, Matyika, Matykó, Matyó, Matyóka, Motyi

Mátyás rokon nevei

Mátyás: Mateusz, Száva

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: