Medárd névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Medárd névnek vagy hogy mikor van a Medárd névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Medárd névnap 2024-ben?

Medárd: Június 8
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Medárd névnap van!

Medárd névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Június 8
Talán az egyik legismertebb népi megfigyelés Medárd napjához kötődik. Június 8-án, ha szép idő van, azt jelzi, olyan lesz az egész nyáron, ha viszont esik, azt jósolja, esni fog a következő negyven nap mindegyikén.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 66 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.3.

Medárd eredete, jelentése

A germán Machthard férfinévnek a latin Medardus formájából ered. Női párja a Medárda. Jelentése hatalom + erős, merész.

Medárd név elemzése

Életének irányultsága a vezetés és az irányítás. Minden helyzetben előretekint, erős a jövőképe. Érzelmi stabilitás jellemzi, mindig tudja, mire van szüksége. Lényének kisugárzása vonzza az embereket. Képességei és magabiztossága vezetői adottságokat jelezhetnek. Nehezen fogad el alárendeltséget, tele van önbizalommal. Vigyáznia kell, nehogy nagyképűvé váljon. Fontos neki, hogy felnézzenek rá, de ez felelősséget ad. Ha ezt nem vállalja, könnyen elveszítheti fensőbbségét. Mindig kell mellé valaki, akivel együtt valósíthatja meg álmait. Sikereket csak mások által élhet meg. Ebben legkönnyebben a család segítheti. A kiteljesedése és sikere az alkalmazkodóképességén múlhat. Sorsának buktatója lehet, hogy vágyait kergeti. Szélsőségei könnyen bajba sodorhatják.

Medárd becenevei

Medárd: Medi, Medus

Medárd rokon nevei

Medárd: Medárda

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: