Menyhért névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Menyhért névnek vagy hogy mikor van a Menyhért névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Menyhért névnap 2024-ben?

Menyhért: Augusztus 22
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Menyhért névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 4 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.8.

Menyhért eredete, jelentése

Héber és germán eredetmagyarázata is van. A héber eredet esetén a héber Melchior névből származik. A germán eredet esetén pedig a német Meinhard származékaként magyarázzák, de ezt inkább a Menyhért régebbi magyar alakjának, a Menyhártnak az eredeteként valószínűsítik. Jelentése erő, erős, merész.

Menyhért név elemzése

Sorsának alapja, hogy valamilyen területen sikerekre tegyen szert. Törekszik az irányításra és az olyan pozícióra, amelyet a társadalom elismer. Figyel minden, a környezetéből érkező rezdülésre. Nem lehet korlátozni, a szabadság az éltető eleme. Igazi barát, képes az önzetlenségre. Teljes energiával képes dolgozni, de csak ha kedve van, és csak azt, amit ő akar. Vállvetve küzd a célokért, de a bizalmát nem szabad eljátszani. Ezt várja el a párjától is. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott lehetőségeket mások javára tudja fordítani. Hivatásában is a vezetés és az irányítás lesz meghatározó tényező. A közösség lehet számára a kiteljesedés iránya. Csapatban képes a legnagyobb teljesítményre. Problémákat is ez okozhat, hiszen ha öncélúvá válik, a sors fogja elvenni tőle a társakat és a dolgokat.

Menyhért becenevei

Menyhért: Mendi, Menyhártka, Menyhértke, Menyus

Menyhért rokon nevei

Menyhért: Mendi

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: