Mózes névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Mózes névnek vagy hogy mikor van a Mózes névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Mózes névnap 2024-ben?

Mózes: Május 16, Augusztus 28
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Mózes névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 29 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Mózes eredete, jelentése

Bibliai név, valószínűleg egyiptomi eredetű. A Mosze az egyik leggyakoribb egyiptomi név volt akkoriban, jelentése fia valakinek, vagy egyszerűen gyermek (pl. Ramosze (görögösen Ramszesz) = Ré fia, Thotmosze = Thot fia, Amonmosze Amon fia stb.). A héber etimológia szerint a Mózes jelentése "vízből kimentett". Mózes az egyik legismertebb bibliai alak. A judaizmus, a kereszténység, az iszlám és több kisebb vallás nagy prófétája, a hagyomány szerint az Ószövetség első öt könyvének szerzője. Létezése és a Biblia szerint hozzá kötődő események történelmi alapja vitatott.

Mózes név elemzése

Sorsát a győzni akarás és a harci készség fogja vezérelni. Ezt az érzelmei diktálják. Számára elsődleges a hit és a magabiztosság, nem hagyja megingatni magát elképzeléseiben. Minden ellenállást megpróbál leküzdeni. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Ilyenkor még nagyobb elánnal küzd tovább. Képtelen alárendelődni, gyakran okfejű és makacs. Csak az elkötelezettséget ismeri. Nem tűr ellentmondást, irányítani akar. Ez a legnagyobb probléma, amit a párkapcsolatában meg kell élnie. Nehezen alkalmazkodik, mert képmutatásnak tartja. Társának el kell tudni fogadnia, ha őt választja. Ha felismeri, hogy feladata másokért küzdeni, akkor kiteljesedhet. Ha érzi a támogatást és az elkötelezettséget, sikeres lehet. Ez akkor válik teljessé, ha valakivel együtt, vállvetve teszi. Gyakran esik az erőszakosság és hatalmaskodás csapdájába.

Mózes becenevei

Mózes: Mózeska, Mózeske, Mózi, Mózika, Mózsi

Mózes rokon nevei

Mózes: Móka

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: