Nándor névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Nándor névnek vagy hogy mikor van a Nándor névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Nándor névnap 2024-ben?

Nándor: Október 19
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Nándor névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 86 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Nándor eredete, jelentése

Vitatott eredetű, régi magyar személynévnek is vélik, mert a dunai bolgárokat hívták régen nándornak, s innen került a reformkori nyelvújításkor újra a köznyelvbe. Ugyanakkor úgy is magyarázzák, mint a germán eredetű Ferdinánd németes -Nandi- becenevéből a nyelvújításkor alkotott nevet. Jelentése dunai bolgár.

Nándor név elemzése

A feladata egyértelműen a célok megvalósítása. Célja az érzelmi és egzisztenciális biztonság. Ereje főként abban van, hogy harcoljon és küzdjön mások sikeréért. Ha képes ezt megtenni, sikere teljes lehet. Ez leginkább a család és az otthon területén valósulhat meg. Hivatásában is ez jelentkezhet, ezért az olyan vállalkozásokban teljesedhet ki, mint az ingatlanpiac vagy az építőipar. Csak másokkal együtt élhet anyagi biztonságban. Ezért lehet számára megoldás az olyan párkapcsolat, amelyben a család és a feleség számára teremt. Viselkedésében érzelmi szélsőségek mutatkozhatnak. Nehezen uralkodik a szenvedélyein, de ha megfelelő irányba tereli őket, ez előnyére válhat. Amit egyszer kimond és elhatároz, amellett mindig kitart. Érzelmi elkötelezettsége miatt könnyen fanatikussá válhat.

Nándor becenevei

Nándor: Dini, Dinike, Feri, Ferkó, Náncsi, Náncsika, Nándi, Nándika, Nándorka

Nándor rokon nevei

Nándor: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: