Nimród névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Nimród névnek vagy hogy mikor van a Nimród névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Nimród névnap 2024-ben?

Nimród: Április 28
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Nimród névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 260 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Nimród eredete, jelentése

Férfinév, kettős -asszír és magyar- eredet-magyarázattal. Az asszír eredet esetén Babilónia legendás alapítójának a neve. Viszont a régi magyar mondákban mint a magyarok ősapja, Hunor és Magor atyja szerepel, akit a középkori magyar történetírók teremtettek a Biblia alapján. Viszont a magyar királyi oklevelekben is szerepel a megnevezett ősök között Atilae, és Atilae saját címzésében önmagát Nimród unokájának vallotta. Ezt valóban megírták a középkorban is, magyar és külföldi utazók, diplomaták. Jelentése szenvedélyes vadász.

Nimród név elemzése

Erős, karakteres egyéniség, vasakarattal rendelkezik, melyet vezető szerepre kíván felhasználni. Nem ismer korlátokat, ha valamire elszánja magát.

Nimród becenevei

Nimród: Nincs beceneve.

Nimród rokon nevei

Nimród: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: