Ödön névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ödön névnek vagy hogy mikor van az Ödön névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Ödön névnap 2024-ben?

Ödön: November 16
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ödön névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 4 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 2.

Ödön eredete, jelentése

A görög Eugenész, és a latin Eugenius név német verziójának, az Eugén-nek a magyar alakváltozata. Jelentése jó születésű, előkelő, az öröklött birtokot megőrző.

Ödön név elemzése

Lényege céljainak végrehajtása, az anyagi teremtés. Keményen és határozottan küzd az eredményekért. Semmit nem ad fel, amit fontosnak tart. A céljait maga akarja kijelölni és megvalósítani. Gyakorlatias gondolkodású, emiatt sokszor érdekembernek tűnhet. Mindig lehet rá számítani, ha közös célokról van szó, de nem lehet korlátozni, sem akadályozni. Ilyen lesz a párkapcsolatában is. Megbízható, hűséges, de gyakran merev és makacs. Társától szorgalmat és kitartást vár el és nem érzelmi támogatást. Nagyon felelősségteljes, nehezen tud elengedni. Soha nem érzi magát biztonságban, emiatt fél a veszteségektől. Ha nem tanul meg adni, a sors fog elvenni tőle. Amit egyszer elhatározott, azt mindenképpen véghezviszi. Számára az élet folyamatos küzdelem, amelyben nem marad alul.

Ödön becenevei

Ödön: Dödi, Dönci, Ödi

Ödön rokon nevei

Ödön: Eugén

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: