Oszkár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Oszkár névnek vagy hogy mikor van az Oszkár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Oszkár névnap 2024-ben?

Oszkár: Február 3, Július 31
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Oszkár névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 15 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Oszkár eredete, jelentése

A régi germán Ansgar névből származó angol és skandináv névből ered. Jelentése isten(ség) + dárda.

Oszkár név elemzése

Lényege a kiteljesedés, a sikeressé válás. Érezni kell, hogy szükség van rá. Feladata, hogy a kapott hatalmat mások érdekében használja. “Az akaratommal, az erőmmel megmutatni, hogy vagyok valaki”. Az emberek követik, meglátják benne az erőt, a sikert. Mindent átgondol és megfontol, nem akar hibázni. Gyakran túl racionálisnak tűnik, maximalista lehet. Adottságait szolgálatra kapta, amit nehezen fogad el. Harcolni a célok megvalósításáért, – ez élteti. Nem fogad el alárendeltséget, de minden kérést teljesít, ha nem kényszerítik. A párja iránt nagylelkű, de egyértelműen ő fog irányítani. Sokszor hidegnek tűnik a célszerűsége miatt. Nehezen adja át magát az érzéseinek. Nem lehet kényszeríteni, sem elvárásokat támasztani iránta. Nehezen alkalmazkodik, túl erős benne az önérvényesítés igénye. Csapdája az önhittsége és a tudálékossága lehet.

Oszkár becenevei

Oszkár: Oszi, Oszika

Oszkár rokon nevei

Oszkár: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: