Oszkár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Oszkár névnek vagy hogy mikor van az Oszkár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Oszkár névnap 2021-ben?

Oszkár: Február 3, Július 31
Értesítést kérek, ha Oszkár névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 4 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.8.

Oszkár eredete, jelentése

A régi germán Ansgar névből származó angol és skandináv névből ered. Jelentése isten(ség) + dárda.

Oszkár név elemzése

Lényege a kiteljesedés, a sikeressé válás. Érezni kell, hogy szükség van rá. Feladata, hogy a kapott hatalmat mások érdekében használja. “Az akaratommal, az erőmmel megmutatni, hogy vagyok valaki”. Az emberek követik, meglátják benne az erőt, a sikert. Mindent átgondol és megfontol, nem akar hibázni. Gyakran túl racionálisnak tűnik, maximalista lehet. Adottságait szolgálatra kapta, amit nehezen fogad el. Harcolni a célok megvalósításáért, – ez élteti. Nem fogad el alárendeltséget, de minden kérést teljesít, ha nem kényszerítik. A párja iránt nagylelkű, de egyértelműen ő fog irányítani. Sokszor hidegnek tűnik a célszerűsége miatt. Nehezen adja át magát az érzéseinek. Nem lehet kényszeríteni, sem elvárásokat támasztani iránta. Nehezen alkalmazkodik, túl erős benne az önérvényesítés igénye. Csapdája az önhittsége és a tudálékossága lehet.

Oszkár becenevei

Oszkár: Oszi, Oszika

Oszkár rokon nevei

Oszkár: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: