Palkó névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Palkó névnek vagy hogy mikor van a Palkó névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Palkó névnap 2024-ben?

Palkó: Január 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Palkó névnap van!

Palkó névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Január 18
Január 18-án, Piroska napján ha fagy, negyven napig el nem hagy.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 10 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

Palkó eredete, jelentése

A latin eredetű Pál becézett alakváltozata. Jelentése kicsi, kis termetű férfi.

Palkó név elemzése

Az eredetnév Pál jelentése: A környezetének megfelelni és bizonyítani – ez lehet életének célja és feladata. Ezt sokszor az anyagiakon keresztül akarja elérni. Fontos lesz számára a harmónia megteremtése, ez adhatja életében a stabilitást. Az anyagiakat is ennek érdekében kapja, ezért ha megházasodott, nem ajánlott a vállás, mert egzisztenciája nagyban függ a házasságától. Túlságosan függ a külvilág véleményétől, nem bírja a kudarcot. Ilyenkor szélsőségessé és lázadóvá válhat. Nagyon erősek a kötődései, szeretetével birtokolni akar, és ez féltékenységet hozhat. Egész életében az elfogadásért küzd, keresnie kell azokat a helyzeteket, ahol ez megvalósulhat. Ennek megfelelően pozitívak lehetnek azok a hivatások, amelyekben megjelenik a művészet, a szépség, vagy diplomáciai érzékre van szükség. Problémát az anyagi vágyak okozhatnak. Hajlamos alárendelni céljait az élvezeteknek.

Palkó becenevei

Palkó: Nincs beceneve.

Palkó rokon nevei

Palkó: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: