Pongrác névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Pongrác névnek vagy hogy mikor van a Pongrác névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Pongrác névnap 2024-ben?

Pongrác: Május 12
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Pongrác névnap van!

Pongrác névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 12
Pongrác, Szervác, Bonifác a méltán híres fagyosszentek. Jóslatuk rímbe foglalva így szól: "Sok bort hoz a három ác, ha felhőt egyiken se látsz". A néphit szerint ezek a napok erős, fagypont alatti lehűlést hoznak. Ennek alapja az lehet, hogy május 11-e után a tapasztalatok szerint viszonylag nagy az esélye sarkvidéki hideg légtömeg betörésének, és az ezzel járó éjszakai fagyoknak. Bár nem minden évben válik be ez a megfigyelés sőt, van amikor pár nappal a fagyosszentek előtt vagy után érkezik a hideg, idén pont átélhettük a jóslat beválását. A Pongrác napi esőről egyébként úgy tartják, hogy kifejezetten jót tesz a mezőnek, de ártalmas a szőlőnek.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 5 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Pongrác eredete, jelentése

A görög Pankratész név latin Pancratius formájából származik, a magyar népi hagyományban a fagyosszentek egyike, melyről lentebb olvashatsz. Jelentése mindenható erő.

Pongrác név elemzése

Csak a verseny és a harc élteti. Alig várja a csata kezdetét. Keresi a kihívásokat, a küzdelmet. Minden helyzetben győzni akar, ebben nem ismer kivételt. Hivatásában is ez lesz az erénye, de ugyanez nehézségeket is okoz. Nem képes alkalmazkodni, ezért jobb, ha egyedül dolgozik. Ha elismerik erejét és tetteit, szolgálatkész és segítőkész lesz. Biztatni és támogatni kell, mert nincs kudarctűrő képessége. Ösztönösen cselekszik, ezért egyenes, de néha nyers is. Párkapcsolataiban is így viselkedik, türelem kell hozzá. Igazi hódító típus, nagyon vonzódik a másik nemhez. Feladatához kapta erejét, mert küzdeni kell mások boldogságáért. Fő problémáját az önfejűsége, türelmetlensége és a diplomáciai készség teljes hiánya jelentheti.

Pongrác becenevei

Pongrác: Nincs beceneve.

Pongrác rokon nevei

Pongrác: Pongor

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: