Rafael névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Rafael névnek vagy hogy mikor van a Rafael névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Rafael névnap 2024-ben?

Rafael: Június 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Rafael névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 8 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Rafael eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai férfinév, a Refaél névből ered. Női párja a Rafaella. Jelentése Isten meggyógyított.

Rafael név elemzése

Sorsának mozgatója, hogy bizalmat, és érzelmi kötődést találjon. Fontos éreznie, hogy szükség van rá. Törekszik az egzisztenciára, amelyet a társadalom elismer. Ez akár nyilvánosság előtt zajló hivatás is lehet. Bármit képes megvalósítani, amit igazán akar. Azonban nem lehet öncélú, mert a sors megfosztja a lehetőségektől. Mivel érzelmileg azonosul a dolgokkal, képes fanatikusan küzdeni céljainak a megvalósításáért, nem kíméli sem magát, sem a környezetét. Mindenkitől teljes odaadást vár, ebben nem lesz elnéző. Olyan társat keres, aki vakon követi őt, aki alárendelődik. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott lehetőségeket mások javára tudja fordítani. Nagyon intelligens, de nem mindegy, hogy ezt mire használja. Ha öncélúvá válik, a sors korlátozni fogja és elveheti tőle a dolgokat.

Rafael becenevei

Rafael: Rafaj, Rafel, Rafelka, Rafi, Rafika

Rafael rokon nevei

Rafael: Ráfis, Rafaella

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: