Salamon névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Salamon névnek vagy hogy mikor van a Salamon névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Salamon névnap 2024-ben?

Salamon: Október 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Salamon névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 2 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Salamon eredete, jelentése

A héber eredetű Selomoh bibliai névből, és a régi magyar Sólom -mai formája Sólyom- név mesterséges ötvözete. A Bibliában Selomoh Izrael egyik legnagyobb királya volt, akinek bölcsessége nem csak vallási körökben is legendás. Jelentése békés, szelíd, teljes, egészséges.

Salamon név elemzése

A biztonság elérése lehet életének célja és feladata. Fontos lesz számára a harmónia megteremtése, ez adhatja életének a stabilitást. Az anyagiakat is ennek érdekében kapja, ezért ha megházasodott, nem ajánlott a válás, egzisztenciája nagyban függ a házasságától. Túlságosan függ a külvilág véleményétől, nem bírja a kudarcot. Emiatt próbál mindenben alkalmazkodni, ami sokszor járhat megalkuvással. Nagyon erősek a kötődései, szeretetével birtokolni akar, és ez féltékenységet hozhat. Egész életében az elfogadásért küzd, keresnie kell azokat a helyzeteket, ahol ez megvalósulhat. Ennek megfelelően pozitívak lehetnek azok a hivatások, amelyekben megjelenik a művészet és a szépség. Problémát az anyagi vágyak okozhatnak. Hajlamos az élvezeteknek alárendelni céljait.

Salamon becenevei

Salamon: Sala, Salamonka, Sali

Salamon rokon nevei

Salamon: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: