Sándor névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Sándor névnek vagy hogy mikor van a Sándor névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Sándor névnap 2024-ben?

Sándor: Március 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Sándor névnap van!

Sándor névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 18
Sándor, József és Benedek zsákban hozzák a meleget. Az egyik leghíresebb népi jóslat lényegében arról szól, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget március 21-ét megelőzően gyakran jelentős melegedés történik az időjárásban. A sokévi tavaszi időjárást megnézve részben igazat kell adnunk ennek a megfigyelésnek, de hozzá kell tenni, hogy ez leginkább Sándor napjára igaz és egyesek szerint Benedek nevét csak a rímelés kedvéért tették a mondókába. A későbbi időjárásra vonatkozóan is szolgál előrejelzéssel, vagyis ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha viszont borús idő lesz, akkor elhúzódó, lucskos őszre számíthatunk. Benedek napjához még az a népi jóslat is fűződik, hogyha ezen a napon dörög az ég, akkor negyven napig szárazság következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 147 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Sándor eredete, jelentése

Görög eredetű név. A görög Alekszandrosz-t olaszul Sandro-ként rövidítették, németül Sander-ként vették át. A magyar változat vagy az olaszból, vagy a németből származik. De mindezt elvetve török eredetűnek is sejtik. Jelentése a görög eredet esetén: az embereket oltalmazó, vagy az emberektől oltalmazó; török eredet esetén: akarat.

Sándor név elemzése

Az élete az érzelmekről és az élet élvezetéről szól. A lelki mélység és az anyagi kötődés egyaránt megjelenik. Keresi az olyan kapcsolatot, amelyben érzelmileg kötődhet, de nem korlátozza és nem kényszeríti. Igazi művészlélek, aki mindenkié. Azonban a szenvedélyek is megjelennek, és ez negatív esetben birtoklóvá és zsarnokká teheti. Ez esetben szerelem és szenvedély dolgában kielégíthetetlen. Ezt társának is el kell fogadnia. Igazi feladata a családban vagy a környezetében a kiszolgáltatott embereken való segítés lehetne. Támogatnia kell az olyan embereket, akik nem képesek önálló döntéseket hozni, anyagiakat teremteni. Adottságai vezetésre a legmegfelelőbbek, ha szolgálni tudja az alárendeltjeit. Nehézséget az állandó kielégítetlenség okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti. Gyakran az elégedetlensége sodorja nehéz helyzetbe.

Sándor becenevei

Sándor: Saci, Sada, Sadi, Sadika, Sadri, Sanci, Sandi, Sándorka, Sandri, Sandrika, Sanka, Sankó, Sanya, Sanyec, Sanyesz, Sanyi, Sanyika, Sanyó, Satya

Sándor rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: