Sándor névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Sándor névnek vagy hogy mikor van a Sándor névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Sándor névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 37 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Sándor eredete, jelentése

Görög eredetű név. A görög Alekszandrosz-t olaszul Sandro-ként rövidítették, németül Sander-ként vették át. A magyar változat vagy az olaszból, vagy a németből származik. De mindezt elvetve török eredetűnek is sejtik. Jelentése a görög eredet esetén: az embereket oltalmazó, vagy az emberektől oltalmazó; török eredet esetén: akarat.

Sándor név elemzése

Az élete az érzelmekről és az élet élvezetéről szól. A lelki mélység és az anyagi kötődés egyaránt megjelenik. Keresi az olyan kapcsolatot, amelyben érzelmileg kötődhet, de nem korlátozza és nem kényszeríti. Igazi művészlélek, aki mindenkié. Azonban a szenvedélyek is megjelennek, és ez negatív esetben birtoklóvá és zsarnokká teheti. Ez esetben szerelem és szenvedély dolgában kielégíthetetlen. Ezt társának is el kell fogadnia. Igazi feladata a családban vagy a környezetében a kiszolgáltatott embereken való segítés lehetne. Támogatnia kell az olyan embereket, akik nem képesek önálló döntéseket hozni, anyagiakat teremteni. Adottságai vezetésre a legmegfelelőbbek, ha szolgálni tudja az alárendeltjeit. Nehézséget az állandó kielégítetlenség okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti. Gyakran az elégedetlensége sodorja nehéz helyzetbe.

Sándor becenevei

Sándor: Saci, Sada, Sadi, Sadika, Sadri, Sanci, Sandi, Sándorka, Sandri, Sandrika, Sanka, Sankó, Sanya, Sanyec, Sanyesz, Sanyi, Sanyika, Sanyó, Satya

Sándor rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: