Sebestyén névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Sebestyén névnek vagy hogy mikor van a Sebestyén névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Sebestyén névnap 2024-ben?

Sebestyén: Január 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Sebestyén névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 7 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Sebestyén eredete, jelentése

A görög-latin Sebastianus név rövidülésének a megmagyarosodott alakja. Jelentése a latin eredetből: Szebaszte -latinul Sebastia- városából való; míg a görög eredetből a jelentése: magasztos, felséges.

Sebestyén név elemzése

Életfeladata környezete biztonságának a megteremtése. Igazán meghatározóak számára az anyagi célok lesznek. Ebben érezheti a világ megbecsülését. Egész életében küzdenie kell az anyagiakért, és ez esetleg túl spórolóssá teheti. Megjelennek a félelmek a veszteségtől, és a szegénységtől. Fel kell ismernie, hogy az anyagi biztonság nem rajtunk múlik. A sors egy pillanat alatt kibillentheti, hiszen nincs objektív szegénység, vagy gazdagság. Amit megteremt, azt mások javára tudja leginkább felhasználni. Hajlamos az anyagi veszteségre, viszont nehezen viseli őket. Könnyen befolyásolhatóvá és irányíthatóvá válhat.

Sebestyén becenevei

Sebestyén: Sebes, Sebeske, Sebi, Sebike, Sebő

Sebestyén rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: