Szabolcs névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Szabolcs névnek vagy hogy mikor van a Szabolcs névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Szabolcs névnap 2024-ben?

Szabolcs: Július 28
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Szabolcs névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 369 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Szabolcs eredete, jelentése

Régi magyar személynév, amelynek eredetére a "szavában bölcs" etimológiát szokás megadni. Más feltételezések szerint a coboly vagy nyest jelentésű szláv szóból származik, más feltevés szerint a szab igének a (kötelezettséget, mértéket) megállapít, lerögzít jelentéséből magyarázott Árpád-kori Szabó személynév -cs kicsinyítőképzős származéka. Egykor Szabócs alakban is előfordult. A szabócska jelentés a honfoglaló vezér nevének jelentésére nem meggyőző. Hangtanilag a szabir szó kicsinyítő képzős alakja is lehet.

Szabolcs név elemzése

“Mindig nekem van igazam” – ez a meghatározó tulajdonság az életében. Sokszor a hiúság vezérli. Fontos neki, hogy az elhatározásait véghezvigye. Gyakran illúziókat kerget. Figyelnie kell, hogy célszerűen építse fel életét. Nem szabad hagynia, hogy kibillentsék stabil helyzetéből. Nehezen alkalmazkodik, nehéz meggyőzni. Képes az érzelmeit háttérbe szorítani, ha érdekei ezt diktálják. Ez ütközési pont lehet a kapcsolataiban. Az adottságait arra tudja leginkább használni, hogy mások érdekében kiálljon és szót emeljen. Ezért hivatásában egyféle érdekvédőként kell megjelennie. Képes a környezetét vezetni és irányítani, ezzel elismerést vívhat ki. Problémái az önfejűséggel és a makacssággal adódhatnak. Gyakran hiszi azt, hogy neki mindent szabad.

Szabolcs becenevei

Szabolcs: Bolcsi, Szabi, Szabika, Szabolcska

Szabolcs rokon nevei

Szabolcs: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: