Szervác névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Szervác névnek vagy hogy mikor van a Szervác névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Szervác névnap 2024-ben?

Szervác: Május 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Szervác névnap van!

Szervác névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 13
Pongrác, Szervác, Bonifác a méltán híres fagyosszentek. Jóslatuk rímbe foglalva így szól: "Sok bort hoz a három ác, ha felhőt egyiken se látsz". A néphit szerint ezek a napok erős, fagypont alatti lehűlést hoznak. Ennek alapja az lehet, hogy május 11-e után a tapasztalatok szerint viszonylag nagy az esélye sarkvidéki hideg légtömeg betörésének, és az ezzel járó éjszakai fagyoknak. Bár nem minden évben válik be ez a megfigyelés sőt, van amikor pár nappal a fagyosszentek előtt vagy után érkezik a hideg, idén pont átélhettük a jóslat beválását. A Pongrác napi esőről egyébként úgy tartják, hogy kifejezetten jót tesz a mezőnek, de ártalmas a szőlőnek.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 2 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.

Szervác eredete, jelentése

A latin Servatius név rövidülése, a magyar népi hagyományban az egyik fagyosszent, amiről bővebben lentebb olvashatsz. Jelentése megmentett.

Szervác név elemzése

Fontos számára az érvényesülés és a siker, ezt akkor érheti el, ha másokért küzd. Feladata mások megsegítése. Képes az előrelátásra, a tervezésre. Minden helyzetben lehet rá számítani, ha úgy érezheti, kitűnik valamiben. Nagyon jó gyakorlati képességei vannak. Olyan embernek kell lennie, aki példát mutat, segíti az embereket, akire felnéznek, akiben meglátják a segítő szándékot, aki más emberek boldogságáért felelős. Nehezen fogad el olyan helyzeteket, amelyben alá kell rendelődnie. Emiatt a párjával is ütközhet. Megkapja az energiát és a lehetőséget a kiteljesedésre, de egyedül nem megy. Életében a nagy kérdés, hogy miként tud alkalmazkodni, és elfogadni olyan helyzeteket, amelyekben nem ő irányít. Problémát az önfejűsége okozhat.

Szervác becenevei

Szervác: Nincs beceneve.

Szervác rokon nevei

Szervác: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: