Szilveszter névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Szilveszter névnek vagy hogy mikor van a Szilveszter névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Szilveszter névnap 2024-ben?

Szilveszter: December 31
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Szilveszter névnap van!

Szilveszter névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

December 31
A népi megfigyelés szerint, ha Szilveszter éjszakáján szépen ragyognak a csillagok, akkor bőséges aratás és szüret várható. Ellenben, ha szilveszter éjjel esik, újév reggelén már süt a nap, akkor rossz lesz a termés. Az esztendő utolsó estéje, s a következő év első napja időjárása ha egyforma, akkor együttesen jó termés, gazdag esztendő várható.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 7 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Szilveszter eredete, jelentése

A latin eredetű Sylvester névből származik. Jelentése erdei, erdő mellett lakó férfi.

Szilveszter név elemzése

Az átlagból való kiemelkedést jelenti. A siker élteti, doppingolja. Az eredmény érdekében a név viselője képes elmenni a fizikai teljesítőképesség legvégső határáig. Ezt viszont a környezete mindig értékeli, és ünnepli őt. Gyakran türelmetlen, nem tud nyugodtan végigvinni semmit. Rendkívül szenvedélyes, ezért sokszor kiszámíthatatlan. Érdemes olyan hivatások felé irányítani, ahol célokért harcolhat, és hosszú távú kitartásra van szükség. Ezért is van szüksége olyan társra, akinek fontosak a célok és az állandóság. Érzelmileg nehezen nyílik meg, ezt a társa nehezen viseli. Gyengesége az érzelmi befolyásolhatóságában rejlik.

Szilveszter becenevei

Szilveszter: Szili, Szilike, Szilkó, Szilveszterke, Szilvi, Szilvike, Veszter, Veszterke, Veszti, Vesztike

Szilveszter rokon nevei

Szilveszter: Szilvesztra, Szilvi

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: