Teofil névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Teofil névnek vagy hogy mikor van a Teofil névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Teofil névnap 2024-ben?

Teofil: December 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Teofil névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 3 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.3.

Teofil eredete, jelentése

A Görög-latin eredetű Theophilosz névből származó név. Jelentése Isten kedveltje, Istent kedvelő, Isten barátja.

Teofil név elemzése

Tanítói feladattal született. Átadja az ismereteket, megmutatja az utat, hogy merre kellene menni. Hitet kell adnia környezetének, hogy mindent elérhetnek. Az lesz a feladata, hogy valamilyen módon segítse és szolgálja az embereket. Olyan vezető, aki a világot alázattal közelíti meg. Fontos lesz, hogy azt érezze, ad valamit az embereknek. A párkapcsolatban is az egymás iránti tisztelet dominál. Nem fog szenvedélyesen udvarolni, de megbízható és hűséges típus. Ezáltal tekintélyt és fensőbbséget akar megvalósítani (“a hitemért nézzenek fel rám”). Mindig a tökéletesre törekszik, és ezt az elvárást mindenkire kiterjeszti. A maximalizmusa a bizalomból fakad. A nagyképűség lehet a csapdája.

Teofil becenevei

Teofil: Nincs beceneve.

Teofil rokon nevei

Teofil: Teofila

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: