Tihamér névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Tihamér névnek vagy hogy mikor van a Tihamér névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Tihamér névnap 2024-ben?

Tihamér: Július 1
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Tihamér névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 5 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Tihamér eredete, jelentése

A szláv eredetű Tihomir névből származó régi magyar személynévből Kisfaludy Károly és Vörösmarty Mihály alkotta új változat. Jelentése csend és béke, vagy csendet kedvelő.

Tihamér név elemzése

A szabályok és a kötelességek embere. Csak a biztos dolgokat keresi, nem szereti a kockázatokat. Az anyagiakra is csak a biztonság miatt van szüksége, nem a vágyai miatt. Korán megtanulja, mi a felelősség. Már gyermekkorában olyan feladatokat kaphat, amelyek kitartást és szorgalmat igényelnek, ez kissé koravénné teheti. Amit kitűz célul, azt meg fogja valósítani, mindegy, hogy mibe kerül. Nem tudja magát elengedni, sokszor görcsössé válhat. Nehezen alkalmazkodik, nincs benne rugalmasság. Emiatt is jobb végrehajtó, mint vezető. Hivatásában a törvény és a szabályok terén érhet el sikereket. Párkapcsolatait megfontolja, nem rohan bele minden kapcsolatba. Nehezen nyílik meg, ezért az érzelmeit nehéz felismerni. Társa hűséges, biztos társat kap, de mély érzelmi kapcsolatokat nem várhat. Életének nehézségeit a túlzott merevsége és makacssága okozhatja.

Tihamér becenevei

Tihamér: Tiha, Tihi, Tihike, Tima, Timuka

Tihamér rokon nevei

Tihamér: Hümér

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: