Timót névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Timót névnek vagy hogy mikor van a Timót névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Timót névnap 2024-ben?

Timót: Január 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Timót névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Timót eredete, jelentése

A görög eredetű Timóteusz név magyar rövidülése. Jelentése Isten becsülője, istentisztelő.

Timót név elemzése

Feladata a munka és a szolgálat. Gondoskodnia kell a családról, és áldozatokat kell vállalnia az otthonában. Mindent megtesz a család céljaiért. Környezetét viszonzás nélkül kell szolgálnia. Az otthon és a család adja a kiteljesedés lehetőségét. Segítenie kell az embereket, gondoskodnia kell, le kell mondania az öncélúságról. Hiányzik belőle a könnyedség, szüksége van a tapasztalatokra. Nehezen éli meg érzelmeit, gyengeségnek tartja őket, emiatt sokszor ridegnek és hidegnek tűnik. Párkapcsolatában hűséges, párjától határozottságot és felelősségvállalást vár. Gyakran csalódik érzéseiben, ilyenkor visszahúzódóvá és emberkerülővé válik.

Timót becenevei

Timót: Nincs beceneve.

Timót rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: