Vajk névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Vajk névnek vagy hogy mikor van a Vajk névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Vajk névnap 2024-ben?

Vajk: Augusztus 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Vajk névnap van!

Vajk névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Augusztus 20
Szent István napján, ha jó idő van, akkor bő termés várható.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 10 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Vajk eredete, jelentése

Régi pogány-magyar férfinév. I. Szent István király születéskori, illetve megkeresztelkedés előtti keresztneve. Magyar vagy török eredetűnek vélik. A magyar eredet esetén valószínűsíthető, hogy a vaj szó kicsinyítőképzős alakja, a török eredet esetén viszont a török Baj név kicsinyítőképzős változata lehet, mely esetben a jelentése gazdagság és bőség. Jelentése vaj vagy gazdagság és bőség.

Vajk név elemzése

Az emberiség szolgálata lehet a sorsfeladata. Szolgálni és alárendelni erejét és akaratát a család vagy környezete akaratának. Keresi az érzelmi biztonságot, párjának ezt kell biztosítania. Egész életében a sikerre való törekvések vezérlik, ezért rendkívüli erőfeszítésre képes. Várja a lehetőséget a vezetésre, és az irányításra, de sokszor elsieti, nincs türelme. Fontos megtanulnia, hogy a segítség az, amit kérnek, és nem az, amit ő lát jónak. Hajlamos a kritikára, amit a környezete nehezen visel. Sugározza magából az akaratot, és elvárja, hogy mások elfogadják. Mindent azon keresztül tud lemérni, hogy mekkora a tekintélye, és ez lesz alapvető célja. Fel kell ismernie, hogy csak önmagáért fogják becsülni, és nem azért, amije van. Nehezen viseli a kudarcokat, ilyenkor szélsőségesen reagál. A legnagyobb veszélye a szenvedélyei lehetnek.

Vajk becenevei

Vajk: Nincs beceneve.

Vajk rokon nevei

Vajk: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: