Vajk névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Vajk névnek vagy hogy mikor van a Vajk névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Vajk névnap 2022-ben?

Vajk névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Augusztus 20
Szent István napján, ha jó idő van, akkor bő termés várható.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 4 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Vajk eredete, jelentése

Régi pogány-magyar férfinév. I. Szent István király születéskori, illetve megkeresztelkedés előtti keresztneve. Magyar vagy török eredetűnek vélik. A magyar eredet esetén valószínűsíthető, hogy a vaj szó kicsinyítőképzős alakja, a török eredet esetén viszont a török Baj név kicsinyítőképzős változata lehet, mely esetben a jelentése gazdagság és bőség. Jelentése vaj vagy gazdagság és bőség.

Vajk név elemzése

Az emberiség szolgálata lehet a sorsfeladata. Szolgálni és alárendelni erejét és akaratát a család vagy környezete akaratának. Keresi az érzelmi biztonságot, párjának ezt kell biztosítania. Egész életében a sikerre való törekvések vezérlik, ezért rendkívüli erőfeszítésre képes. Várja a lehetőséget a vezetésre, és az irányításra, de sokszor elsieti, nincs türelme. Fontos megtanulnia, hogy a segítség az, amit kérnek, és nem az, amit ő lát jónak. Hajlamos a kritikára, amit a környezete nehezen visel. Sugározza magából az akaratot, és elvárja, hogy mások elfogadják. Mindent azon keresztül tud lemérni, hogy mekkora a tekintélye, és ez lesz alapvető célja. Fel kell ismernie, hogy csak önmagáért fogják becsülni, és nem azért, amije van. Nehezen viseli a kudarcokat, ilyenkor szélsőségesen reagál. A legnagyobb veszélye a szenvedélyei lehetnek.

Vajk becenevei

Vajk: Nincs beceneve.

Vajk rokon nevei

Vajk: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: