Vazul névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Vazul névnek vagy hogy mikor van a Vazul névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Vazul névnap 2024-ben?

Vazul: Június 14
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Vazul névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Vazul eredete, jelentése

A Bazil név régi magyar Wazul formájának a téves olvasatából keletkezett, jelentése királyi. Leghíresebb ilyen néven élt személy Szent István korában élet. Vazul vagy más néven Vászoly magyar herceg, Mihály herceg fia, Taksony fejedelem unokája. Imre herceg halála után István megvakíttatta, fiait pedig száműzte. Aba Sámuel és Péter uralkodása után azonban az ő utódai ültek a magyar trónon az Árpád-ház kihalásáig. Jelentése királyi.

Vazul név elemzése

A kiteljesedéshez számára a hatalmon és a szenvedélyeken keresztül vezet az út. Életfeladata azonban az emberek segítése. Ezt a két utat kell összekapcsolnia. A problémákat meg kell oldania, nem hajlandó túllépni rajtuk. Egyéni utakat keres, mindig a saját útját járja. Sorsának alapja, hogy valamilyen területen hatalmat kapjon. Mindenkitől teljes odaadást vár, csak teljes hittel és meggyőződéssel tud dolgozni. Párkapcsolatban rendkívül nehéz megtartani, szereti a szabadságot. Szereti a magányt, de csak ha maga választja, egyébként birtokló. Hajlamos a felesleges kockázatokra, mert azt hiszi, így sikert ér el. Törekszik minden olyan lehetőségre, amelyben irányíthat és átélheti vezető szerepét. Nagyon meggyőző tud lenni, ezért is válhat vezéregyéniséggé. Rendkívül szenvedéllyel megy bele mindenbe. Megjelenhet az ellenkező véglet is, ilyenkor érdektelenné és apatikussá válhat. Sokkal inkább tudja, mit nem akar, mint hogy mit igen. Életének alapvető problémája a célok megfelelő kiválasztása lehet. Akkor csinálja jól, ha ezt átengedi másoknak.

Vazul becenevei

Vazul: Nincs beceneve.

Vazul rokon nevei

Vazul: Bazil

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: