Zakariás névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Zakariás névnek vagy hogy mikor van a Zakariás névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Zakariás névnap 2024-ben?

Zakariás: Szeptember 6
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Zakariás névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 4 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.8.

Zakariás eredete, jelentése

Héber-latin eredetű a Zekarjah névből. A Bibliában próféta. Jelentése akiről az Úr megemlékezik.

Zakariás név elemzése

Feladata a küzdelem a gyengékért, ez az út a sikerekig. A világ támasza lehet. Feladata az emberek segítése és támogatása. A biztonság megteremtésére született. Rendkívül vonzó és meggyőző tud lenni. Vigyázni kell, mert könnyen érdekemberré válhat. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent meg tud valósítani, amit célként kitűz. Gondolkodása nagyon gyakorlatias, mindent előre megfontol, ezért gyakran rugalmatlan. Képes bárhol sikert elérni, ha érzi a bizalmat. Ezért a hivatásban is egyfajta “igazság bajnoka” szerepet kell vállalnia. Erejét a szorgalma és kitartása adja. Ezt becsüli párjában is, így elég nagyok az elvárásai. Nehezen nyílik meg, inkább a hűség az erénye, mint az érzelmi megközelítése. Ha valaki nem úgy cselekszik ahogy elvárja, akkor inkább egyedül marad. A jó választás számára az olyan életterület, ahol közös célokat valósíthat meg a párjával. Életében a magány természetes állapot. Negatív esetben az élvezetek és az anyagiak teljesen kifordíthatják önmagából.

Zakariás becenevei

Zakariás: Zakar, Zakariáska, Zakarka, Zaki

Zakariás rokon nevei

Zakariás: Zakeus, Zakária

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: