Zénó névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Zénó névnek vagy hogy mikor van a Zénó névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Zénó névnap 2024-ben?

Zénó: December 22
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Zénó névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 13 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.8.

Zénó eredete, jelentése

Egyik magyarázat szerint a görög Zénon név latin alakváltozatából származik, ez esetben a jelentése: Zeusztól érkező. Másik magyarázat szerint a görög Zenóbiosz rövidített változata, ekkor a jelentése: akinek az Úr adott életet. Jelentése Zeusztól érkező, származó -vagy- akinek az Úr adott életet.

Zénó név elemzése

Az egész életét a szolgálat és a feladat határozza meg. Megjelenik tetteiben az emberek segítése és támogatása. Mindig lehet rá számítani, de csak abban amivel egyetért. Szorgalmas és kitartó azokban a helyzetekben, ahol céljai vannak. Szívósan küzd az eredményért, de sokszor öncélúan. Amit kitűz maga elé, azt teljes szívvel csinálja. Nincs számára reménytelen helyzet, nem adja fel a céljait. Ezért mások is hisznek benne, hogy képes mindent megvalósítani. Igazán kiteljesedni olyan családban tud, ahol megfelelő feladatot és felelősséget kap. Ha nem talál megfelelő célokat, elbizonytalanodik, kapkodóvá ás agresszívvá válhat. Fő problémáit az érzelmi elfojtások okozhatják. Ilyenkor túlságosan szélsőséges lehet. Amivel mindig meg kell küzdenie, az az önuralom.

Zénó becenevei

Zénó: Nincs beceneve.

Zénó rokon nevei

Zénó: Zenina

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: