Aida névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Aida névnek vagy hogy mikor van az Aida névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Aida névnap 2024-ben?

Aida: Február 2, Április 26
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Aida névnap van!

Aida névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Február 2
Február 2. napjáról, Gyertyaszentelő Boldogasszony napjáról, több népi hiedelem is ismert. Az egyik a medve megfigyelésére alapuló a gyerekek által is ismert, miszerint a téli álmából felébredő mackó előbújik a barlangjából, hogy megnézze, milyen az idő. Ha enyhe és napos, tehát meglátja az árnyékát, akkor visszabújik és tovább alszik, mert tudja, hogy messze még a tél vége. Ha viszont hideg idő fogadja, akkor kint marad, mert érzése szerint rövidesen jön az enyhülés. Más megközelítése szerint, ha Gyertyaszentelőn esik a hó és fú a szél, nem marad soká a tél. Egy másik mondás szerint ameddig besüt a nap a pitvarajtón addig várható még havazás. Valamint, ha Gyertyaszentelőkor énekel a pacsirta, akkor utána sokáig fog hallgatni. Mindegyik megfigyelés fő mondanivalója az, hogy ha február elején szokatlanul enyhe az idő, akkor visszatér még a tél. Sok esetben ezek a jóslatok be is igazolódnak.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 10 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Aida eredete, jelentése

Irodalmi névalkotás. Giuseppe Verdi "Aida" című operája főszereplőjének a neve, ahol Aida etióp rabszolganő.

Aida név elemzése

Életfeladata, hogy környezetében közvetítő szerepet töltsön be.Fontossá válik a szerepe és erre szüksége van. Olyan személyiség aki el tudja “magát adni”, hisznek neki és követik. Könnyen teremt kapcsolatot és ezt jól ki is használhatja. Környezetében irányító, egyfajta példaszerepet kell betöltenie. A tartását sohasem veszíti el, keresi a lehetőséget a problémák megoldására. Azonban egyben ez a gyengesége is, hiszen gyakran feláldozza hitelességét a megfelelésért. Párkapcsolatában a kalandvágyó, izgalmas partnert keresi, aki intelligens és tudja, hogy mit akar. Vágyai gyakran célként jelennek meg, emiatt gyakran álmodozó és ez jelentheti a problémát is.

Aida becenevei

Aida: Aidi, Aidika

Aida rokon nevei

Aida: Radamesz

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: