Alma névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Alma névnek vagy hogy mikor van az Alma névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Alma névnap 2022-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 14 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.1.

Alma eredete, jelentése

A latin "alma" szóból alkotott germán eredetű nevek (Amalberga, Amelberg) önállósult német becézője. Jelentése kegyes, tápláló, felfrissítő a latin eredet részéről, germán részről erőfeszítés a harcban és védelem, valamint utalás egy gót királyi házra.

Alma név elemzése

Erejét a lelkisége és érzékenysége adja. Hatalmas erővel és szenvedéllyel közelíti meg feladatait. Szeretetet adni és kapni, ez életének a kulcsa. Feladata támaszt nyújtani környezetének. Mindent érzelmileg közelít, emiatt szenvedélyességet sugároz. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent képes megtenni szeretteiért. Hajlamos érzelmi szélsőségekre, akiket szeret, azokért bármire képes. Olyan társra van szüksége, aki viszonozni tudja ezt a lángolást. Szerelem és szenvedély, ez motiválja. Viszont önzővé válik, ha nem érzi a lelki közösséget, és csak használja partnerét. Ilyenkor szinte megfagy körülötte a levegő. A végsőkig képes harcolni, ha “belehal is”, emiatt gyakran agresszívnak tűnik. Nagyon jó megérzésekkel és ösztönös empátiával rendelkezik. A végletessége lehet problémája gyökere.

Alma becenevei

Alma: Nincs beceneve.

Alma rokon nevei

Alma: Elma

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: