Alma névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Alma névnek vagy hogy mikor van az Alma névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Alma névnap 2024-ben?

Alma: Július 10
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Alma névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 82 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Alma eredete, jelentése

A latin "alma" szóból alkotott germán eredetű nevek (Amalberga, Amelberg) önállósult német becézője. Jelentése kegyes, tápláló, felfrissítő a latin eredet részéről, germán részről erőfeszítés a harcban és védelem, valamint utalás egy gót királyi házra.

Alma név elemzése

Erejét a lelkisége és érzékenysége adja. Hatalmas erővel és szenvedéllyel közelíti meg feladatait. Szeretetet adni és kapni, ez életének a kulcsa. Feladata támaszt nyújtani környezetének. Mindent érzelmileg közelít, emiatt szenvedélyességet sugároz. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent képes megtenni szeretteiért. Hajlamos érzelmi szélsőségekre, akiket szeret, azokért bármire képes. Olyan társra van szüksége, aki viszonozni tudja ezt a lángolást. Szerelem és szenvedély, ez motiválja. Viszont önzővé válik, ha nem érzi a lelki közösséget, és csak használja partnerét. Ilyenkor szinte megfagy körülötte a levegő. A végsőkig képes harcolni, ha “belehal is”, emiatt gyakran agresszívnak tűnik. Nagyon jó megérzésekkel és ösztönös empátiával rendelkezik. A végletessége lehet problémája gyökere.

Alma becenevei

Alma: Nincs beceneve.

Alma rokon nevei

Alma: Elma

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: