Amália névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Amália névnek vagy hogy mikor van az Amália névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Amália névnap 2024-ben?

Amália: Július 10, Október 7
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Amália névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 30 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

Amália eredete, jelentése

Az Amal kezdetű germán női nevek (pl. Amalberga) becéző rövidülésének önállósult formája. A név két összetevőből áll: Amálok (gót királyi család) és védelem. Jelentése az Amálok gót királyi családhoz tartozó és védelem.

Amália név elemzése

Életfeladata felismerni a lehetőséget mások segítésére. Erőt és bátorítást kell adnia környezetének, ezért sorsában első helyen kell szerepelnie a példamutatásnak. Rendkívül fontos lesz számára a szeretet, ezért a világban egyfajta gondoskodói szerepet képvisel. Nagyon fontos lesz számára, hogy érzelmeit elfogadják. Alapvető életében a család megvalósítása, emiatt minél előbb alapít, annál jobb. Nincs számára reménytelen helyzet, nem adja fel céljait. Ezért mások is elhiszik, hogy céljait meg fogja valósítani. Számára az önbizalom létkérdés, emiatt szüksége van a támogatásra. Minden helyzetben a sikert célozza. Jók az ösztönei, érdemes hallgatnia rájuk. Érzelmi csalódás esetén hajlamos a mártírságra. Jó, ha olyan életterületeket választ, ahol mások céljait és reményeit valósíthatja meg.

Amália becenevei

Amália: Amál, Amálka, Ami, Máli, Málika

Amália rokon nevei

Amália: Amál, Ameli, Amélia

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: