Cecília névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Cecília névnek vagy hogy mikor van a Cecília névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Cecília névnap 2024-ben?

Cecília: November 22
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Cecília névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 35 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Cecília eredete, jelentése

Latin eredetű név, a Caecilius -Cecil- férfinév női párja. Jelentése a Caecilius nemzetséghez tartozó, vak.

Cecília név elemzése

Jellemzője az érzelmi megközelítés. Feladata, hogy a nőiességét és szenvedélyeit harmóniában élje meg. Keresi az érvényesülés és a kiteljesedés lehetőségét. Ebben sokszor bája és kedvessége segíti. Nagyon érzékeny és erős a lelkisége. Ez a művészi adottságait segíti. Ugyanezek támogatják a szenvedélyes szerelmeit is. Mindent és mindenkit próbál megtartani, hisz fél a veszteségtől. Nehezen éli meg a kudarcot, képes a végsőkig harcolni. Ha csalódik, teljesen lezár és hideggé válik. Kész áldozatokat hozni, de de csak önmagától. Nem lehet semmire sem kényszeríteni. Amennyiben a család és a házastárs támogatja, szinte bármit képes elérni. Veszélye az érzelmi szélsőségesség, amely a féltékenységben és a hatalomvágyban nyilvánulhat meg.

Cecília becenevei

Cecília: Ceci, Cecika, Cecike, Cecil, Cicel, Cicelle, Cila, Cili, Cilika, Cilike, Cilinka

Cecília rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: