Csilla névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Csilla névnek vagy hogy mikor van a Csilla névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Csilla névnap 2024-ben?

Csilla: Április 22, Augusztus 10
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Csilla névnap van!

Csilla névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Augusztus 10
Augusztus 10, Lőrinc napjához kapcsolódik az a jóslat, hogy ha augusztus 1-től, Pétertől Lőrincig nagy a hőség, akkor soká lesz fehér a tél. Lőrinc után, ha nincs zivatar, akkor a dinnye majd szeptember 5-én pisil.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 317 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Csilla eredete, jelentése

Irodalmi névalkotás a csillag szóból. Először Dugonics András használta 1788-ban megjelent Etelka című regényében. Azonban valódi névhasználatúvá tételét Vörösmarty Mihálynak köszönhetjük több más magyar névvel egyetemben. Jelentése a gyékény és nád gyenge hajtása, gyéren növő sás.

Csilla név elemzése

Életfeladata az áldozatvállalás lesz. Ezt vagy a vágyaiban, vagy a párjával szemben éli meg. Könnyen lelkesedik, de ugyanolyan könnyen be is fejez dolgokat. A szerelem az, amiben elemében érzi magát, folyamatosan ezt keresi, viszont ez csalódásokat hozhat számára. Emiatt gyakran a nőies praktikákra hagyatkozik. Meg kell tanulnia az önzetlenséget, ami nem kis erőfeszítésébe kerül. Feltétel nélkül kell másokon segítenie. Nehezen kezeli a problémákat, talán ez a leggyengébb pontja. Fel kell ismernie, hogy nyugodtan támaszkodhat mások segítségére. Párja mindennel segíti, amennyiben elismeri vezető szerepét. Ez számára az igazi lecke. Csapdája a testiség és a szenvedélyek lehetnek.

Csilla becenevei

Csilla: Csili, Csilike, Csillácska, Csilli, Csillike, Csillu, Csilluka, Csillus, Csilluska, Csiluka

Csilla rokon nevei

Csilla: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: