Csilla névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Csilla névnek vagy hogy mikor van a Csilla névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Csilla névnap 2022-ben?

Csilla: Április 22, Augusztus 10
Értesítést kérek, ha Csilla névnap van!

Csilla névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Augusztus 10
Augusztus 10, Lőrinc napjához kapcsolódik az a jóslat, hogy ha augusztus 1-től, Pétertől Lőrincig nagy a hőség, akkor soká lesz fehér a tél. Lőrinc után, ha nincs zivatar, akkor a dinnye majd szeptember 5-én pisil.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 76 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

Csilla eredete, jelentése

Irodalmi névalkotás a csillag szóból. Először Dugonics András használta 1788-ban megjelent Etelka című regényében. Azonban valódi névhasználatúvá tételét Vörösmarty Mihálynak köszönhetjük több más magyar névvel egyetemben. Jelentése a gyékény és nád gyenge hajtása, gyéren növő sás.

Csilla név elemzése

Életfeladata az áldozatvállalás lesz. Ezt vagy a vágyaiban, vagy a párjával szemben éli meg. Könnyen lelkesedik, de ugyanolyan könnyen be is fejez dolgokat. A szerelem az, amiben elemében érzi magát, folyamatosan ezt keresi, viszont ez csalódásokat hozhat számára. Emiatt gyakran a nőies praktikákra hagyatkozik. Meg kell tanulnia az önzetlenséget, ami nem kis erőfeszítésébe kerül. Feltétel nélkül kell másokon segítenie. Nehezen kezeli a problémákat, talán ez a leggyengébb pontja. Fel kell ismernie, hogy nyugodtan támaszkodhat mások segítségére. Párja mindennel segíti, amennyiben elismeri vezető szerepét. Ez számára az igazi lecke. Csapdája a testiség és a szenvedélyek lehetnek.

Csilla becenevei

Csilla: Csili, Csilike, Csillácska, Csilli, Csillike, Csillu, Csilluka, Csillus, Csilluska, Csiluka

Csilla rokon nevei

Csilla: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: