Diána névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Diána névnek vagy hogy mikor van a Diána névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Diána névnap 2024-ben?

Diána: Szeptember 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Diána névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 152 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Diána eredete, jelentése

Görög-római eredetű, a görög mitológiában Artemisz-nak, a Holdnak és a vadászat istennőjének latin neve Diana. Jelentése nap, nappal, ragyogó.

Diána név elemzése

Életfeladata az önfeláldozás és a lemondás. Ehhez feltétlen belső hit és meggyőződés kell. Meg kell tanulnia elfogadni a nehézségeket. Ezt nehezen teszi meg, azt hiheti, hogy ez gyengeség. Meg kell tanulnia, hogy mindenért áldozatokat kell hozni. Előfordulhat, hogy lemond a szerelemről a gyermekért, vagy a gyermekről a párkapcsolatáért. Azon fáradozik, hogy boldog világot teremtsen magának és a tágabb környezetének is. Amennyiben ezt vállalja, biztos a siker. Problémákat okozhat, hogy hajszolja a sikert és a hatalmat. Ha nem tud uralkodni a szenvedélyén, a vágyain, tönkreteheti magát és akit szeret. Hajlamos a szélsőséges megnyilvánulásra, hogy felhívja magára a figyelmet. Sokszor álmait és illúzióit kergeti, és ez csalódásokhoz vezet.

Diána becenevei

Diána: Dia, Diácska, Dianka, Dincsi

Diána rokon nevei

Diána: Dia

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: