Eszter névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Eszter névnek vagy hogy mikor van az Eszter névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Eszter névnap 2024-ben?

Eszter: Május 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Eszter névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 340 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Eszter eredete, jelentése

Perzsa eredetű bibliai női név, a jelentése csillag. Istár asszír-babilóniai istennő nevével azonos eredetű. Egyes vélemények szerint héber eredetű és a jelentése mirtusz, ez azonban a bibliai alaknak, Eszternek a másik nevére, a Hadassára vonatkozik. Jelentése bizonytalan: csillag, úrnő, bájos leány, vagy mirtusz (növény).

Eszter név elemzése

Életfeladata az áldozatvállalás lesz. Választhat a lemondás és az áldozat szerep között. Sugározza magából a szeretetet, ettől érzékennyé válhat. Környezete ezt gyakran gyengeségnek tartja. Sokszor érezheti, hogy kényszerpályán van, kiszolgáltatottságot él meg. Ilyenkor beleeshet abba a hibába, hogy elkezd ezzel harcolni, viszont a sors kényszeríti az elfogadásra. Hinnie kell magában, mert a feltétel nélküli bizalom által teljesedik ki. A másik lehetősége a művészetekben van. Nehezen dönt, fél a sikertelenségtől. Fel kell ismernie, hogy nyugodtan támaszkodhat mások segítségére. Fontos számára az erős és következetes társ, aki tartást ad személyiségének. Könnyen csalódik, és ezzel nehezen birkózik meg. Nehezen ismeri fel vágyainak és lehetőségeinek a korlátait, emiatt könnyen előfordulhat a szenvedélyek negatív megélése.

Eszter becenevei

Eszter: Eci, Eckó, Eszterke, Eszti, Esztike, Esztus, Peszter, Peszti, Pesztike, Pöszi, Pöszike, Pöszke, Szti, Sztike, Tike

Eszter rokon nevei

Eszter: Hadassa

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: