Hanna névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Hanna névnek vagy hogy mikor van a Hanna névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Hanna névnap 2024-ben?

Hanna: Május 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Hanna névnap van!

Hanna névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 20
Ha pünkösdkor szép az idő, sok bor lesz.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 114 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Hanna eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai név, két női név azonos tagjainak egyesítéséből jött létre. A Johanna rövidülése és az Anna eredeti héber alakjából. Jelentése kegyelem, könyörület.

Hanna név elemzése

A Hanna név könnyed, kifinomult személyiség kialakulását segíti, de a fizikai erőnlétet egy kicsit visszafogja. A Hannák mindenben a jó minőségre vágynak. A késlekedés nagy ellenségük. Önbizalomhiányuk miatt sokszor inkább bele sem vágnak céljaik megvalósításába, mert nagyon tartanak a kudarctól, és a befektetett munka hiábavalóságától. Előfordul, hogy mások kihasználják engedékenységüket. Természetükből fakadóan vonzzák azokat, akik a megértésüket és a tanácsaikat keresik. Az érzelmi és lelki egyensúly megtalálása a legfontosabb számára. Megalkudni nem képes, de szenvedélyesen tud szeretni.

Hanna becenevei

Hanna: Nincs beceneve.

Hanna rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: