Hortenzia névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Hortenzia névnek vagy hogy mikor van a Hortenzia névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Hortenzia névnap 2024-ben?

Hortenzia: November 17
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Hortenzia névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 6 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.5.

Hortenzia eredete, jelentése

A Hortensius római nemzetségnévből és az azonos nevű, kelet-ázsiai eredetű, rózsaszív virágzatú növény nevéből alkotott női név. Jelentése a hortenzia virág maga, és kerti.

Hortenzia név elemzése

Feladata elismerést és megbecsülést kivívni. Meg kell tanulnia, hogy mások csak akkor fogadják el, ha ezt ő is meg tudja tenni. Ami igazán motiválja, hogy elismerjék a szépségét, mert így válhat igazi nővé. Tele van szenvedéllyel és érzéssel. Emiatt a kiteljesedés a külvilág elismerésén múlik. Férfias megjelenésű partner oldalán éli az életet. Idővel azonban mindig felismeri, hogy társa nem biztosan az, akinek látszik. Házasságában irányító szerepet akar betölteni, így férje sokszor gyengébb nála. Ilyenkor szinte anyáskodik fölötte, amitől aztán szenved. A szerelem az, amiben elemében érzi magát, folyamatosan ezt keresi. Csapdája a testiség és a szenvedélyek lehetnek.

Hortenzia becenevei

Hortenzia: Nincs beceneve.

Hortenzia rokon nevei

Hortenzia: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: