Ildikó névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ildikó névnek vagy hogy mikor van az Ildikó névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Ildikó névnap 2024-ben?

Ildikó: Március 10
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ildikó névnap van!

Ildikó névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 10
Ildikó napján,ha fagy, akkor még 40 napig számíthatunk hidegre.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 331 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Ildikó eredete, jelentése

Germán eredetű magyar magyar női név. Attila hun uralkodó feleségének, Krimhildának a nevéből származik, aki a monda szerint nászéjszakájukon megmérgezte férjét, Attilát. A név rövidülése a Hilda, Ilda, melynek latin nyelvű szövegekben előforduló átirata az Ildico. Igazából csak a magyar nyelvben vált használt női névvé. Jelentése harcos, harci sisak.

Ildikó név elemzése

A név a harcot szimbolizálja,a környezetéért, a családért való küzdelmet. Tele van energiával, dinamikusan halad célja felé. Környezete gyakran érezheti, hogy "sok" belőle.Olyan személyiség, aki senkit nem hagy hidegen, vagy barátom, vagy ellenfelem lesz. A sikerért való küzdelemben nemcsak az akarata, hanem a külső és a megjelenése is fontos szerepet játszik. Amíg a munkában és a hívatásban ez a harcos név a győzelmet jelenti, addig a magánéletét, a párkapcsolatát ez megnehezíti ezért ott energia kell, és a párjára támaszkodni. Az igazi az lehet, mikor a társát támogatva haladnak egy közös célért. Csapdája lehet, hogy erőszakossága miatt magára marad.

Ildikó becenevei

Ildikó: Ilcsi, Ilda, Ildi, Ildike, Ildó, Ildóc, Ildóka, Ildus, Ilduska, Ili, Ilike, Lidi

Ildikó rokon nevei

Ildikó: Hilda, Ilda, Krimhilda

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: