Ilona névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ilona névnek vagy hogy mikor van az Ilona névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Ilona névnap 2022-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 205 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.9.

Ilona eredete, jelentése

A Heléna régi magyarosodott alakváltozata, amelyet a középkor óta használnak ebben a formában. A magyar nyelvbe szláv közvetítéssel került, és szabályos nyelvi változásokkal alakult ki a mai alakja. Az átalakulás folyamata: Jelena, majd Jelona és Ilona. Az Ilona azon ritka magyar nevek közé tartozik, mely a magyar nyelvből került be más népek névanyagába, a 20. század elejétől megtalálható a finn nyelvben, amihez hozzájárulhatott az is, hogy alakja a finn ilo (öröm) szóra hasonlít. Jelentése a Holdtól származó női szépség.

Ilona név elemzése

A boldogság kézzelfogható tétele, ez lesz életének mozgatója. Ebben a nőiessége és kedvessége, vagy az anyagi sikere járulhat hozzá. Célja, hogy állandóságot és stabilitást teremtsen. Ereje abban van, hogy segítse és támogassa mások anyagi sikerét. Ugyanakkor ez a csapdája is, hiszen az anyagi vágyak meghatározzák a személyiségét. Neki kapnia kell, a teremtés félreviheti. Ebben kell párjára támaszkodnia. A társának kell az anyagi jólétet megteremteni. Nem lehet öncélú, mert a sors azonnal elveszi biztosnak hitt dolgait. Tehetségét mindig mások javára kell fordítania. Számára a testiség gyakran csapdát rejt. A kényelem, a nyugalom óvatlanná és lustává teheti. Megjelenhet a gazdagság, de ez felerősítheti önzőségét.

Ilona becenevei

Ilona: Cica, Cila, Ica, Icó, Icu, Icuka, Ila, Ilácska, Ilcsi, ili, Ilike, Ilka, Illa, Ilók, Ilon, Ilonka, Ilus, Iluska, Inci, Lonci, Lonka, Pela, Pila

Ilona rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: