Ilona névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ilona névnek vagy hogy mikor van az Ilona névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Ilona névnap 2024-ben?

Ilona: Augusztus 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ilona névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 557 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Ilona eredete, jelentése

A Heléna régi magyarosodott alakváltozata, amelyet a középkor óta használnak ebben a formában. A magyar nyelvbe szláv közvetítéssel került, és szabályos nyelvi változásokkal alakult ki a mai alakja. Az átalakulás folyamata: Jelena, majd Jelona és Ilona. Az Ilona azon ritka magyar nevek közé tartozik, mely a magyar nyelvből került be más népek névanyagába, a 20. század elejétől megtalálható a finn nyelvben, amihez hozzájárulhatott az is, hogy alakja a finn ilo (öröm) szóra hasonlít. Jelentése a Holdtól származó női szépség.

Ilona név elemzése

A boldogság kézzelfogható tétele, ez lesz életének mozgatója. Ebben a nőiessége és kedvessége, vagy az anyagi sikere járulhat hozzá. Célja, hogy állandóságot és stabilitást teremtsen. Ereje abban van, hogy segítse és támogassa mások anyagi sikerét. Ugyanakkor ez a csapdája is, hiszen az anyagi vágyak meghatározzák a személyiségét. Neki kapnia kell, a teremtés félreviheti. Ebben kell párjára támaszkodnia. A társának kell az anyagi jólétet megteremteni. Nem lehet öncélú, mert a sors azonnal elveszi biztosnak hitt dolgait. Tehetségét mindig mások javára kell fordítania. Számára a testiség gyakran csapdát rejt. A kényelem, a nyugalom óvatlanná és lustává teheti. Megjelenhet a gazdagság, de ez felerősítheti önzőségét.

Ilona becenevei

Ilona: Cica, Cila, Ica, Icó, Icu, Icuka, Ila, Ilácska, Ilcsi, ili, Ilike, Ilka, Illa, Ilók, Ilon, Ilonka, Ilus, Iluska, Inci, Lonci, Lonka, Pela, Pila

Ilona rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: