Imola névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Imola névnek vagy hogy mikor van az Imola névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Imola névnap 2024-ben?

Imola: Május 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Imola névnap van!

Imola névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 13
Pongrác, Szervác, Bonifác a méltán híres fagyosszentek. Jóslatuk rímbe foglalva így szól: "Sok bort hoz a három ác, ha felhőt egyiken se látsz". A néphit szerint ezek a napok erős, fagypont alatti lehűlést hoznak. Ennek alapja az lehet, hogy május 11-e után a tapasztalatok szerint viszonylag nagy az esélye sarkvidéki hideg légtömeg betörésének, és az ezzel járó éjszakai fagyoknak. Bár nem minden évben válik be ez a megfigyelés sőt, van amikor pár nappal a fagyosszentek előtt vagy után érkezik a hideg, idén pont átélhettük a jóslat beválását. A Pongrác napi esőről egyébként úgy tartják, hogy kifejezetten jót tesz a mezőnek, de ártalmas a szőlőnek.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 52 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Imola eredete, jelentése

Női név újabb névadás a növénynemzetség nevéből. A régi magyar imola szó jelentése mocsár, hínár. Női névként először Jókai Mór használta a Bálványosi vár című regényében. Jelentése mocsár, hínár, vizes terület, imolafű.

Imola név elemzése

A családi tűzhely őrzője. Neki az érzelmi biztonság és az állandóság a fontos, és ezt mindig a családban próbálja megszerezni. Gyakran szélsőségesen reagál a nehézségekre. Cél lehet a család jó és szép oldalának a megértése és megélése. Ezért nem élhet család nélkül. Nagyon fontos lesz számára, hogy elfogadják, erre szüksége van az önbizalmához. Párjától is szeretetet és megbecsülést vár. Folyamatosan megy bele kompromisszumokba, amit később már nem tud vállalni, ilyenkor elfojt, vagy agresszívan kitör. Mindent azon keresztül tud lemérni, hogy mennyi érzelmet kap, és ennek érdekében sokat tesz. Az önbizalmának erősítésében szintén az őt körülvevő emberekre van utalva. Problémáit félelmei és a labilitása okozhatják.

Imola becenevei

Imola: Nincs beceneve.

Imola rokon nevei

Imola: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: