Irén névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Irén névnek vagy hogy mikor van az Irén névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Irén névnap 2024-ben?

Irén: Március 25, Június 28
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Irén névnap van!

Irén névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 25
Írisz napja más néven Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, mert a hagyomány szerint ilyenkor kell a gyümölcsfákat oltani. Ha ilyenkor megszólalnak a békák, akkor még negyven napig hideg lesz. Egy másik hiedelem szerint ha ekkor hideg idő van, akkor a télnek immár vége. Gyümölcsoltó hidege téli hónapnak megölője.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 173 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.5.

Irén eredete, jelentése

Az Irén görög eredetű női név. Nagyon ritkán felbukkan férfinévként is, mint az Iréneusz férfinév rövidített formája. Többnyire így használta a nevét például Károly Iréneusz József szerzetes, fizikus. Jelentése béke.

Irén név elemzése

Feladata a harmóniát és az egységet megteremteni környezetében. A béke követe. Kapcsolataiban képes egységet és összefogást létrehozni. Megvalósíthatja terveit és céljait, amennyiben erejét a család egységére, az otthon biztonságára, a lakóközösség nyugalmára fordítja. Hívatásában is mások segítése és a gondoskodás jelenik meg. Vállalja szeretteiért a kemény munkát, semmit nem ad fel. Mindig érezni akarja nélkülözhetetlenségét, ezért kapcsolatait magához köti. Érzelmileg kötődik a családhoz, ezért gyengéd és szerető kapcsolatra vágyik. Párjának szeretne alárendelődni, ezért képes elfogadni a párja akaratát és irányítását. Problémákat okozhat, hogy nehezen engedi útjára a gyermekét, és keményen beleszól mások életébe.

Irén becenevei

Irén: Csiri, Csirike, Ica, Ici, Inci, Incike, Ircsi, Irénke, Iri, Irike, Piri, Pirike

Irén rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: