Irén névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Irén névnek vagy hogy mikor van az Irén névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Irén névnap 2021-ben?

Irén: Március 25, Június 28
Értesítést kérek, ha Irén névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 40 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.7.

Irén eredete, jelentése

Az Irén görög eredetű női név. Nagyon ritkán felbukkan férfinévként is, mint az Iréneusz férfinév rövidített formája. Többnyire így használta a nevét például Károly Iréneusz József szerzetes, fizikus. Jelentése béke.

Irén név elemzése

Feladata a harmóniát és az egységet megteremteni környezetében. A béke követe. Kapcsolataiban képes egységet és összefogást létrehozni. Megvalósíthatja terveit és céljait, amennyiben erejét a család egységére, az otthon biztonságára, a lakóközösség nyugalmára fordítja. Hívatásában is mások segítése és a gondoskodás jelenik meg. Vállalja szeretteiért a kemény munkát, semmit nem ad fel. Mindig érezni akarja nélkülözhetetlenségét, ezért kapcsolatait magához köti. Érzelmileg kötődik a családhoz, ezért gyengéd és szerető kapcsolatra vágyik. Párjának szeretne alárendelődni, ezért képes elfogadni a párja akaratát és irányítását. Problémákat okozhat, hogy nehezen engedi útjára a gyermekét, és keményen beleszól mások életébe.

Irén becenevei

Irén: Csiri, Csirike, Ica, Ici, Inci, Incike, Ircsi, Irénke, Iri, Irike, Piri, Pirike

Irén rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: