Korall névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Korall névnek vagy hogy mikor van a Korall névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Korall névnap 2024-ben?

Korall: Május 12
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Korall névnap van!

Korall névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 12
Pongrác, Szervác, Bonifác a méltán híres fagyosszentek. Jóslatuk rímbe foglalva így szól: "Sok bort hoz a három ác, ha felhőt egyiken se látsz". A néphit szerint ezek a napok erős, fagypont alatti lehűlést hoznak. Ennek alapja az lehet, hogy május 11-e után a tapasztalatok szerint viszonylag nagy az esélye sarkvidéki hideg légtömeg betörésének, és az ezzel járó éjszakai fagyoknak. Bár nem minden évben válik be ez a megfigyelés sőt, van amikor pár nappal a fagyosszentek előtt vagy után érkezik a hideg, idén pont átélhettük a jóslat beválását. A Pongrác napi esőről egyébként úgy tartják, hogy kifejezetten jót tesz a mezőnek, de ártalmas a szőlőnek.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 3 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Korall eredete, jelentése

Újkeletű névalkotás a korall szóból.

Korall név elemzése

korall

Korall becenevei

Korall: Nincs beceneve.

Korall rokon nevei

Korall: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: