Márta névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Márta névnek vagy hogy mikor van a Márta névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Márta névnap 2024-ben?

Márta: Július 29
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Márta névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 411 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

Márta eredete, jelentése

Arameus eredetű bibliai női név, a Bibliában Lázár és Mária testvére. Jelentése úrnő, gazdaasszony.

Márta név elemzése

Az igazi amazon szimbóluma. Teljes energiával lát terveinek végrehajtásához. Személyisége magabiztos és dinamikus, ennek megfelelően cselekszik. Számára a célok a legfontosabbak, ezek alapján építi fel életét. A kérdés az lehet, hogy az egyéni sikerek, vagy a család és az otthon lesz-e a cél. Nem fogad el semmilyen irányítást, sem korlátozást. Magától bármit megtesz, de a kényszerhelyzetek elől kitér. Nem fogad el semmilyen gyengeséget, inkább végigharcolja az életét. Vele csak egyenrangú társként lehet bánni. Nem tud alárendelődni, ő nem lesz gyenge nő. Ilyen lesz a párkapcsolatában is. Társának hűséges, de akaratos párja. Amit egyszer elhatározott, azt mindenképpen véghezviszi. Számára az élet folyamatos küzdelem, amelyben nem maradhat alul. Problémákat a célok helyes megválasztása okozhat.

Márta becenevei

Márta: Maci, Mártácska, Márti, Mártika, Mártu, Mártuci, Mártuka, Mártus, Mártuska, Tika, Tuci

Márta rokon nevei

Márta: Márti

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: