Mónika névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Mónika névnek vagy hogy mikor van a Mónika névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Mónika névnap 2024-ben?

Mónika: Május 4
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Mónika névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 299 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Mónika eredete, jelentése

A név eredete vitatott, régebbi írásmódja a Monika. A leginkább valószínű, hogy karthágói pun eredetű és jelentése az istennő. Mások szerint görög eredetű és jelentése a magányos, megint mások szerint viszont latin eredetű és jelentése az intő, figyelmeztető, tanító. Egyes források indogermán eredetű névként említik, ahol jelentése a megmentő. Jelentése nem egységesen értelmezett.

Mónika név elemzése

Életének nagy kérdése a választás. A nőiességet, a családot választja, vagy az önfeláldozó anyaságot. Meg kell tanulnia az elfogadást és az alárendeltséget. Vonzó, nőies külső mögött gyakran határozott akarat és vélemény húzódik. Nehezen éli meg a környezetében lévő feszültséget. Ösztönösen keresi azokat a helyzeteket, ahol önfeláldozóvá vagy áldozottá válhat. Életében mindig megjelenik, hogy valamiről le kell mondania. Vagy a párkapcsolat kudarca, vagy a hivatás problémái, vagy a gyermeknevelés zsákutcái várják. Pedig minden adottsága megvan a boldogságra. Másokat kell segítenie és támogatnia. Gyakran a késői anyaság szimbóluma. Párkapcsolata csak akkor sikeres, ha elfogadja társának irányítását. Hivatásában a művészetek lehetnek előrevivők. Veszélye a pszichés labilitás lehet.

Mónika becenevei

Mónika: Nincs beceneve.

Mónika rokon nevei

Mónika: Móna, Móni

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: