Napsugár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Napsugár névnek vagy hogy mikor van a Napsugár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Napsugár névnap 2022-ben?

Napsugár névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 21
Sándor, József és Benedek zsákban hozzák a meleget. Az egyik leghíresebb népi jóslat lényegében arról szól, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget március 21-ét megelőzően gyakran jelentős melegedés történik az időjárásban. A sokévi tavaszi időjárást megnézve részben igazat kell adnunk ennek a megfigyelésnek, de hozzá kell tenni, hogy ez leginkább Sándor napjára igaz és egyesek szerint Benedek nevét csak a rímelés kedvéért tették a mondókába. A későbbi időjárásra vonatkozóan is szolgál előrejelzéssel, vagyis ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha viszont borús idő lesz, akkor elhúzódó, lucskos őszre számíthatunk. Benedek napjához még az a népi jóslat is fűződik, hogyha ezen a napon dörög az ég, akkor negyven napig szárazság következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 22 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Napsugár eredete, jelentése

Újabb keletű magyar névalkotás az azonos "napsugár" közszóból. Jelentése napsugár.

Napsugár név elemzése

A név viselőjét, nyugalom, jókedv és vidámság jellemzi, valamint ezen pozitív érzelmeinek a környezete felé tükrözése. Nehezen lehet kibillenteni a lelki egyensúlyából.

Napsugár becenevei

Napsugár: Nincs beceneve.

Napsugár rokon nevei

Napsugár: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: