Napsugár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Napsugár névnek vagy hogy mikor van a Napsugár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Napsugár névnap 2024-ben?

Napsugár: Március 21
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Napsugár névnap van!

Napsugár névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 21
Sándor, József és Benedek zsákban hozzák a meleget. Az egyik leghíresebb népi jóslat lényegében arról szól, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget március 21-ét megelőzően gyakran jelentős melegedés történik az időjárásban. A sokévi tavaszi időjárást megnézve részben igazat kell adnunk ennek a megfigyelésnek, de hozzá kell tenni, hogy ez leginkább Sándor napjára igaz és egyesek szerint Benedek nevét csak a rímelés kedvéért tették a mondókába. A későbbi időjárásra vonatkozóan is szolgál előrejelzéssel, vagyis ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha viszont borús idő lesz, akkor elhúzódó, lucskos őszre számíthatunk. Benedek napjához még az a népi jóslat is fűződik, hogyha ezen a napon dörög az ég, akkor negyven napig szárazság következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 53 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Napsugár eredete, jelentése

Újabb keletű magyar névalkotás az azonos "napsugár" közszóból. Jelentése napsugár.

Napsugár név elemzése

A név viselőjét, nyugalom, jókedv és vidámság jellemzi, valamint ezen pozitív érzelmeinek a környezete felé tükrözése. Nehezen lehet kibillenteni a lelki egyensúlyából.

Napsugár becenevei

Napsugár: Nincs beceneve.

Napsugár rokon nevei

Napsugár: Nincs rokon neve.

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: