Nárcisz névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Nárcisz névnek vagy hogy mikor van a Nárcisz névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Nárcisz névnap 2024-ben?

Nárcisz: Október 29
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Nárcisz névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 5 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.4.

Nárcisz eredete, jelentése

A görög mitológiában Narkisszosz egy önmagába szerelmes fiatal volt, aki virággá, nárcisszá változott. A Narkisszosz név női párja a Nárcisz. Jelentése nárcisz.

Nárcisz név elemzése

Életfeladata, hogy óvja és védje családját. Számára is két út lehetséges, a siker és az anyagiak, vagy az otthon és a család. Mindegyikből szeretne, egyikről sem akar lemondani. Az egyik esetben törekszik a sikerre és a hatalomra, amelyet a társadalom elismer. Figyeli a környezetének a visszajelzéseit, csillogni és szerepelni akar. Szenvedélyesen kötődik az élet kínálta élvezetekhez. A másik opció választása esetén fontosak lesznek számára a család és az otthon sikerei. Társát kell segítenie az egzisztenciában, ezért csak alárendelt lehet. Párja biztosíthatja az anyagi jólétet, ő pedig a hátteret adja. Azonban így nem érzi közvetlenül a sikert és az elismertséget. A veszélyt is ezek a törekvések jelenthetik, hiszen ha öncélúvá válik, a sors fogja elvenni tőle a dolgokat. Csapdája az élvezetek túlhajszolása lehet.

Nárcisz becenevei

Nárcisz: Nincs beceneve.

Nárcisz rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: