Orsolya névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Orsolya névnek vagy hogy mikor van az Orsolya névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Orsolya névnap 2024-ben?

Orsolya: Október 21
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Orsolya névnap van!

Orsolya névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Október 21
Október 21-én, Orsolya napján, ha szép az idő, akkor az karácsonyig meg is marad.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 233 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Orsolya eredete, jelentése

A latin eredetű Ursula névből származik. Jelentése medve, kis medve.

Orsolya név elemzése

Életfeladata megismerni és vállalni nőiességét. A legfelismerhetőbb jellegzetessége az ösztönössége lesz, ami gyakran labilissá teszi. Mindenre óvatosan reagál, lassúnak és körülményesnek tűnhet. Mindig érzéseinek megfelelően cselekszik. Nála is megjelennek a végletek, van mikor szenvedélyesen szeret, de van, mikor hideggé válik. Képes az önfeláldozásra, de csak érzelmi kötődés esetén. Képes másokért tenni, de gyakran vár viszonzást, így sokszor csalódik. Nehezen birkózik meg a nőiességével, egyszer csábító nő, máskor pedig elrejti, vagy megtagadja. Szüksége van egy olyan férjre, aki segíti, átvállalja a felelősséget, és leveszi a gondok terheit a válláról. Mikor a nehézségek korlátozóvá válnak, könnyen elmegy a függetlenség irányába. Nehezen kontrollálja vágyait, emiatt könnyen illúziói áldozatává válhat.

Orsolya becenevei

Orsolya: Orsi, Orsika, Orsina

Orsolya rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: