Orsolya névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Orsolya névnek vagy hogy mikor van az Orsolya névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Orsolya névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 91 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Orsolya eredete, jelentése

A latin eredetű Ursula névből származik. Jelentése medve, kis medve.

Orsolya név elemzése

Életfeladata megismerni és vállalni nőiességét. A legfelismerhetőbb jellegzetessége az ösztönössége lesz, ami gyakran labilissá teszi. Mindenre óvatosan reagál, lassúnak és körülményesnek tűnhet. Mindig érzéseinek megfelelően cselekszik. Nála is megjelennek a végletek, van mikor szenvedélyesen szeret, de van, mikor hideggé válik. Képes az önfeláldozásra, de csak érzelmi kötődés esetén. Képes másokért tenni, de gyakran vár viszonzást, így sokszor csalódik. Nehezen birkózik meg a nőiességével, egyszer csábító nő, máskor pedig elrejti, vagy megtagadja. Szüksége van egy olyan férjre, aki segíti, átvállalja a felelősséget, és leveszi a gondok terheit a válláról. Mikor a nehézségek korlátozóvá válnak, könnyen elmegy a függetlenség irányába. Nehezen kontrollálja vágyait, emiatt könnyen illúziói áldozatává válhat.

Orsolya becenevei

Orsolya: Orsi, Orsika, Orsina

Orsolya rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: