Otília névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Otília névnek vagy hogy mikor van az Otília névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Otília névnap 2024-ben?

Otília: December 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Otília névnap van!

Otília névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

December 13
December 13-hoz, Luca napjához rengeteg népszokás kapcsolódik. A lányok ilyenkor tudhatják meg jövendőbelijük kilétét, illetve a Luca-szék készítését is ezen a napon kell elkezdeni, és Karácsonyra befejezni. A hiedelem szerint, aki rááll karácsonykor az éjféli misén pontban éjfélkor a maga által készített székre, az megláthatja, hogy kik a boszorkányok, mert ilyenkor azok szarvat viselnek. A néphagyomány szerint Luca napjától figyelték az időjárást. A karácsonyig eltelt 12 nap az elkövetkező év 12 hónapját jelölte. Eszerint minden hónap olyan lesz, mint a neki megfelelő nap a tizenkettőből. Ha esik, esős, ha száraz, akkor a hónap is száraznak várható.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 8 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Otília eredete, jelentése

Germán eredetű. Jelentése birtok, vagyon.

Otília név elemzése

Feladata megtanulni, hogy a biztonság nem függ az akaratunktól. Pedig mindig keményen küzd és harcol. Találkozni fog azzal, hogy bármit megkaphat, amihez nem kötődik, és mindent elveszíthet, amihez ragaszkodik. Életének sikerét mindig a célok teljesülése befolyásolhatja. Nem képes lemondani semmiről, ezért telve van a veszteségektől való félelemmel. Ennek talán egyik feloldása lehet a művészet. Nem fogad el semmilyen felsőbb utasítást, így nem is rendelődik alá, mert azt gyengeségnek tartja. Küzd minden nehézség és korlát ellen. Keresi azokat az élethelyzeteket, ahol vezető lehet, de túlságosan merev, így nem jó vezető. Olyan társ lehet a számára megfelelő, aki képes őt motiválni és biztonságot adni. Fontosak számára a szabályok, és ezeket mindig betartja. Meg kell tanulnia bízni az emberekben, mert másként magára marad.

Otília becenevei

Otília: Otika, Otil, Otilka, Otti, Ottika, Tili, Tilika

Otília rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: