Piroska névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Piroska névnek vagy hogy mikor van a Piroska névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Piroska névnap 2024-ben?

Piroska: Január 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Piroska névnap van!

Piroska névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Január 18
Január 18-án, Piroska napján ha fagy, negyven napig el nem hagy.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 45 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Piroska eredete, jelentése

A latin Prisca névből származik, amiből a magyarban Piriska, majd ebből Piroska lett. A név hangalakjának változásában a régi magyar Piros név hatásának, illetve magának a piros szónak is szerepe lehetett. Jelentése régi, ősi, tiszteletreméltó.

Piroska név elemzése

Feladata környezetében harmóniát és állandóságot teremteni. Keresi a lehetőséget a külvilág előtti szerepléshez. Mindenáron kiáll az igazáért, de ezt túl vehemensen teszi. Neki áldozatokat kell hoznia, hogy a világ bízzon benne. Megvalósíthatja céljait, de csak ha elfogadja mások segítségét és támogatását. Előbb gondolkodik és csak azután beszél, amit humorral,mosollyal fűszerez. Könnyen fogadtatja el magát, viszont sokszor szerepet játszik. Javasoltak a szellemi pályák. Képessége lehet az ezotéria, de szélhámossá válhat. Csak azt fogadja el, ha neki van igaza. Ha ellenállnak, hajlamos felemelni a hangját, indulatosan vitatkozni. Veszélye, hogy képes meggondolatlanul dönteni.

Piroska becenevei

Piroska: Csiri, Pikó, Pircsi, Piresz, Piri, Pirike, Pirka, Pirkó, Piró, Pirók, Piros

Piroska rokon nevei

Piroska: Piri, Piros, Priszcilla

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: