Sára névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Sára névnek vagy hogy mikor van a Sára névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Sára névnap 2024-ben?

Sára: Január 19
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Sára névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 70 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Sára eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai név. Sára Ábrahám egyik felesége volt, Izsák anyja, s így a választott nép ősanyja. Jelentése fejedelemnő, hercegnő.

Sára név elemzése

Bájos, kedves, jószívű és érzékeny ember. Azonban érzelmi szélsőség és féltékenység is jellemzi. Feladata, hogy a nőiességét és szenvedélyeit harmóniában élje meg. Hódítani akar, érezni nőiességének erejét. Ebben sokszor bája és kedvessége segíti. Nagyon érzékeny és erős a lelkisége. Ez a művészeti adottságait segíti. Ugyanezek támogatják a szenvedélyes szerelmeit is. Mindent és mindenkit megpróbál megtartani, hisz fél a veszteségtől. Nehezen éli meg a kudarcot, képes a végsőkig harcolni. Rendkívül érzékeny és labilis lelki alkata van. Így ha csalódik, teljesen bezárkózik és hideggé válik. Kész áldozatokat hozni, de csak önmagától. Nem lehet semmire kényszeríteni. Nehezen vállalja az anyaságot, hiszen azt érzi, hogy elveszti nőiességét. Párjának éreztetnie kell vele, hogy érzelmei viszonzásra találnak, anyaként is szereti. Veszélye az érzelmi szélsőség, amely a féltékenységben és a hatalomvágyban nyilvánul meg.

Sára becenevei

Sára: Saci, Sacika, Sári, Sárika

Sára rokon nevei

Sára: Sári, Szelli, Szera

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: