Tímea névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Tímea névnek vagy hogy mikor van a Tímea névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Tímea névnap 2024-ben?

Tímea: Május 3
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Tímea névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 181 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Tímea eredete, jelentése

Irodalmi névalkotás. Jókai Mór által alkotott női név amely először Az arany ember című regényében tűnt fel, Timéa alakban, és vélhetően a görög Euthümia névből alkotta. Jelentése jó és tisztelet.

Tímea név elemzése

Az anyaság, a befogadás, az alárendeltség lesz életének legnagyobb feladata. Ez magától soha sem fog megtörténni, csak ha ő is akarja. Ehhez az önbizalmat és a céltudatosságot kapja tehetségnek. Rendkívül határozottan halad a céljai megvalósulása felé. Ezzel kivívja az emberek tiszteletét és megbecsülését, de egyben félelmét is. Neki minden sikerülhet, de csak ha megfelelő célt választ. Sokszor öntörvényű, ez riasztja környezetét. Érzik benne a határozottságot, ezért sokszor irányítja a körülötte élőket. Érzelmeit rendkívül nehezen éli meg, azt hiszi, ettől gyengébb lesz. Senkit nem enged közel magához, ki kell találnia gondolatait. Párjának is fel kell ismernie, hogy őt nem lehet sem korlátozni, sem irányítani. Ez csak a család megjelenésével változhat meg, de csak ha ő akarja. Gyengeségét a zártsága és öntörvényűsége okozza.

Tímea becenevei

Tímea: Mesi, Timcsi, Timcsike, Timi, Timike, Timus, Timuska, Titi

Tímea rokon nevei

Tímea: Mór

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: