Veronika névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Veronika névnek vagy hogy mikor van a Veronika névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Veronika névnap 2024-ben?

Veronika: Január 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Veronika névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 215 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Veronika eredete, jelentése

A görög eredetű Bereniké név latin alakváltozata. A Bibliához kapcsolódó egyik apokrif irat szerint egy Veronica nevű asszony egy kendőt nyújtott át Jézusnak a keresztúton, és a legenda szerint a kendőn megmaradt Jézus arcmása. A középkorban ezt az arcképet kezdték el Veronikának nevezni, és a nevet tévesen a latin vera (igaz) és icon (kép) szavak összetételeként magyarázni. Jelentése győzelmet hozó, igaz kép.

Veronika név elemzése

Úgy tenni szert hatalomra és fensőbbségre, hogy megőrizze nőiességét. Közben kell megtanulnia saját határait és lehetőségeit. Vágyik a sikerre, ez csak az alkalmazkodóképességén múlik. Választhat az önérvényesítő akarat és a párkapcsolat igénye között. Vagy az egyik, vagy a másik. Párja nem fogja tűrni az egyéniesedését, korlátozni fogja. Igazi nő, viszont az egyéni utakat keresi, hangsúlyozza függetlenségét. Fontos számára a szerelem, ez neki nem játék. Nagy benne az érzelmi szabadság igénye és ennek megőrzése. A sikert a párján keresztül érheti el. Ezért olyan párt keres, aki tekintéllyel és népszerűséggel bír a külvilág előtt. Mikor kudarcot vall, minden mindegy alapon képes nagyon agresszív lenni. Nehezen alkalmazkodik, mert képmutatásnak tartja.

Veronika becenevei

Veronika: Roni, Veca, Vera, Vercsi, Vercsike, Véri, Verinka, Verka, Veron, Verona, Veronka, Verus, Veruska, Víró, Víróka, Vironka

Veronika rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: