Zita névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Zita névnek vagy hogy mikor van a Zita névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Zita névnap 2024-ben?

Zita: Április 27
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Zita névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 155 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Zita eredete, jelentése

Női név, a magyarba a német nyelvből került át, ott a Felicitász becézője, és c-vel is ejtik, az olasz változatát is hasonlóképpen kell ejteni. Jelentése sebes, gyors.

Zita név elemzése

Feladata a dolgok mélyére nézni. Keresi az élet értelmét, a lélek rejtelmeit. Fontos számára, hogy lelkileg élje át a helyzeteket. Nehezen fogadja el, hogy érzéseit nem tudja átadni és megélni. Folyamatosan a világot elemzi, abban él. Nagyon fontosak számára a tapasztalatok, ezek alapján tervezi a jövőt. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon tud alárendelődni. Ugyanakkor megjelenik az érzelmi szélsőségesség, ha elköteleződik, nem képes sem elengedni, sem leválni. Érzékenyen reagál a változásokra, de ezt általában kikerüli. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívül szenvedélyes, akár az őt érdeklő munka és hivatás, akár az érzelmek terén. A szerelem, a testiség gyakran elragadhatja, viszont ennek felfojtása sem ritka. A párkapcsolatában mindig irányító, ezért a kapcsolat hosszú távon kérdéses. Életének alapvető problémája a vágyak és szenvedélyek keretek között tartása.

Zita becenevei

Zita: Zitácska, Ziti, Zitike, Zitu, Zituka, Zitus, Zituska, Zizi

Zita rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: