Andor névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2023-ban, hogy mi az eredete, jelentése az Andor névnek vagy hogy mikor van az Andor névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Andor névnap 2023-ban?

Andor: November 30
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Andor névnap van!

Andor névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

November 30
András napján, november 30-án, ha a leszeletelt, besózott, a 12 hónapról elnevezett hagymakarikák kalendáriuma szerint azok a hónapok, amelyeken újév reggeléig elolvad a só, esősek lesznek majd. Egyes tájakon ez a hagymakalendárium Luca napján, december 13-án vagy a karácsonyi éjféli mise után készíttetik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 34 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Andor eredete, jelentése

Az András régi magyar formájának, az Andorjásnak a rövidülése. Jelentése férfiak legyőzője.

Andor név elemzése

Minden élethelyzetben érzelmileg azonosul akaratával és tetteivel, emiatt feladata a családért való küzdelem. Meghatározó életében a múlt és a gyökerek. Megjelenik a lovagiasság és az érzelmi nyíltság. Szorgalmas és kitartó azokban a helyzetekben, ahol céljai vannak. A kérdés, hogy megtalálja-e. Mindig éreznie kell, hogy “férfi vagyok, irányítok”. Keresi az érvényesülés és a kiteljesedés lehetőségét. Sorsát a győzni akarás és a harci készség fogja vezérelni. Minden helyzetben a sikert célozza meg, de ha önmagáért akarja, nem mindig sikerül elérnie. Számára minden ellenállás, életet támadó helyzet. Személyisége ösztönös és mindig egyenes. Ha támad is, mindig nyíltan teszi. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Hajlamos a mártirságra, ha érzelmileg csalódik. A világ támasza. A jó választás olyan életterület, ahol mások céljait és reményeit valósítja meg.

Andor becenevei

Andor: Andi, Andorka, Andri, Andris, Bandi

Andor rokon nevei

Andor: András, Andi

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: